Producenci
Ham-Stake pietruszkowe Serduszko
Ham-Stake pietruszkowe Serduszko

5,50 zł

Cena regularna: 8,25 zł

szt.
Pinokio domek "OLIWKA" duży 20x30x20 cm
Pinokio domek "OLIWKA" duży 20x30x20 cm

25,00 zł

Cena regularna: 30,00 zł

szt.
PINOKIO Domek dla świnki morskiej MAŁY
PINOKIO Domek dla świnki morskiej MAŁY

18,00 zł

Cena regularna: 23,00 zł

szt.
Pinokio domek dla królika/świnki duży 29x35,5x21.5
Pinokio domek dla królika/świnki duży 29x35,5x21.5

43,00 zł

Cena regularna: 49,00 zł

szt.
Pinokio domek dla królika/świnki 23 x 28 x 19 cm
Pinokio domek dla królika/świnki 23 x 28 x 19 cm

25,00 zł

Cena regularna: 29,00 zł

Pinokio domek "mahon" 30 x 20 x 19 cm
Pinokio domek "mahon" 30 x 20 x 19 cm

25,00 zł

Cena regularna: 29,00 zł

szt.
Pinokio domek zamek MINI 19 x 10 x 14
Pinokio domek zamek MINI 19 x 10 x 14

19,00 zł

Cena regularna: 25,00 zł

szt.
JR Farm Grainless Czterolistne Serduszko 60g
JR Farm Grainless Czterolistne Serduszko 60g

7,00 zł

Cena regularna: 9,40 zł

szt.
HS Marchewkowe serduszko
HS Marchewkowe serduszko

7,00 zł

Cena regularna: 9,95 zł

szt.
Żwirek drewniany Natura Plus Normal 7L
Żwirek drewniany Natura Plus Normal 7L

22,00 zł

Cena regularna: 29,00 zł

szt.
JR Farm Bezzbozowe ciastko z nagietkiem 90g serduszko
JR Farm Bezzbozowe ciastko z nagietkiem 90g serduszko

6,50 zł

Cena regularna: 8,95 zł

szt.
JR Farm serca ziołowe 150g
JR Farm serca ziołowe 150g

6,50 zł

Cena regularna: 8,64 zł

szt.
JR Farm Grainless Serca - Kwiaty Róży 105g
JR Farm Grainless Serca - Kwiaty Róży 105g

12,00 zł

Cena regularna: 15,00 zł

szt.
Vita Herbal Serca herbal - mix warzywny 3 szt/op
Vita Herbal Serca herbal - mix warzywny 3 szt/op

10,00 zł

Cena regularna: 11,00 zł

szt.
DryBed 100x8cm szary w różowe serca mata, posłanie
DryBed 100x8cm szary w różowe serca mata, posłanie

100,00 zł

Cena regularna: 120,00 zł

szt.
JORIS trociny odpylone 1kg WOOD FIBRE
JORIS trociny odpylone 1kg WOOD FIBRE

15,00 zł

Cena regularna: 17,00 zł

szt.
Pinokio domek Oliwka mały 25 x 15 x 18 cm
Pinokio domek Oliwka mały 25 x 15 x 18 cm

20,20 zł

Cena regularna: 25,00 zł

szt.
PINOKIO duży domek narożny 29x27x15 cm
PINOKIO duży domek narożny 29x27x15 cm

27,00 zł

Cena regularna: 31,00 zł

szt.
Pasją Przeplatane - brelok KRÓLIK
Pasją Przeplatane - brelok KRÓLIK

15,00 zł

Cena regularna: 17,00 zł

szt.
WYRWISUSZ Ziele owsa 250g
WYRWISUSZ Ziele owsa 250g

16,50 zł

Cena regularna: 20,00 zł

szt.
WYRWISUSZ Sianko Królewskie 500g
WYRWISUSZ Sianko Królewskie 500g

15,00 zł

Cena regularna: 18,00 zł

WYRWISUSZ Sianko królewskie 1kg
WYRWISUSZ Sianko królewskie 1kg

27,90 zł

Cena regularna: 32,00 zł

Pinokio domek płaski dach mały 23,5 x 15 x 13 cm
Pinokio domek płaski dach mały 23,5 x 15 x 13 cm

19,00 zł

Cena regularna: 23,00 zł

szt.
PINOKIO DOMEK NAROŻNY 21x21x12,5 cm
PINOKIO DOMEK NAROŻNY 21x21x12,5 cm

15,00 zł

Cena regularna: 19,00 zł

szt.
PINOKIO  DOMEK NAROŻNY 27,5 x 27,5 x 15 cm
PINOKIO DOMEK NAROŻNY 27,5 x 27,5 x 15 cm

24,00 zł

Cena regularna: 29,00 zł

szt.
Pinokio domek "MAHOŃ" 18x12x10,5cm
Pinokio domek "MAHOŃ" 18x12x10,5cm

12,00 zł

Cena regularna: 16,00 zł

szt.
Trixie Drewniany kołowrotek, o 28 cm
Trixie Drewniany kołowrotek, o 28 cm

105,00 zł

Cena regularna: 115,00 zł

Podłoga do kojca / wybiegu 140 x 70 cm
Podłoga do kojca / wybiegu 140 x 70 cm

37,00 zł

Cena regularna: 47,00 zł

szt.
kojec/ klatka/wybieg dla kawii domowych 140x35x70
kojec/ klatka/wybieg dla kawii domowych 140x35x70

130,00 zł

Cena regularna: 160,00 zł

szt.
Herbal Pets - Chrupiąca łączka 70g
Herbal Pets - Chrupiąca łączka 70g

5,00 zł

Cena regularna: 6,00 zł

szt.
♥ Lista żywienia

Poniżej znajdują się listy żywienia dla gryzoni i królików 

 

 

 

CHOMIK

 

Zioła i kwiaty podajemy świeże i suszone (tylko pokrzywa koniecznie suszona).

 Owoce i warzywa świeże, suszone, liofilizowane

Chomikom karłowatym należy mocno ograniczać produkty o wysokim indeksie glikemicznym (lub można je wyeliminować z diety)

 

Arbuz (pestki arbuza są jadalne, jednak lepiej podać suszone. Świeże są śliskie więc mogą stwarzać ryzyko zadławienia)
Amarantus
Aronia
Ananas (mało i rzadko)
Agrest (owoc)
Batat suszony (bardzo rzadko i nie za dużo)
Boćwina / botwinka (liście)
Brukselka (mało i rzadko)
Borówka (brusznica, amerykańska)
Banan
Boysenberry
Brokuł (kwiaty i ziele)
Bób suszony (rzadko i nie za dużo)
Brzoskwinie (bez pestki)
Burak (korzeń i liść)
Brzoza (gałązki i liść)
Babka lancetowata/ szerokolistna
Cukinia
Cykoria
Ciecierzyca
Czarnuszka (kwiat i ziele)
Chaber bławatek (kwiat i ziele)
Czereśnie (bez pestki) bardzo mało i rzadko
Daktyle
Dynia
Endywia
Figa
Fasola (bardzo mało i rzadko)
Fiołek (kwiat)
Gruszka (owoc i gałązki)
Groszek (rzadko i nie za dużo)
Głóg
Gryka
Guawa
Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)
Hibiskus (kwiat)
Indyk (gotowany bez przypraw)
Jabłko (owoc, liście, gąłazki)
Jedwabnik (rzadko i nie za dużo)
Jajko (ugotowane na twardo - rzadko i nie za dużo)
Jasnota (ziele)
Jagoda (leśna, acai, goji)
Jarmuż
Jęczmień
Jeżyna (owoc, liście)
Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)
Kłącze perzu
Kapusta chińska (mało i rzadko)
Kumkwat (mało i rzadko)
Kardi (nasiona)
Karczoch
Kłosy (jęczmienia, prosa, pszenicy, owsa)
Kocanka (kwiat)
Kora (wierzby, brzozy)
Krwawnik (ziele)
Kwiat lipy
Karambola (mało i rzadko)
Kantalupa 
Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)
Kasza jaglana/gryczana/manna (rzadko i nie za dużo)
Koper włoski
Kokos (można dać w łupinie, na której można ścierać siekacze)
Kalarepa
Kozieradka
Kukurydza (kolba, ziele)
Kurczak (gotowany bez przypraw)
Kiełki (brokuła, słonecznika, marchewki, fasoli mung, rukoli, soczewicy, rzodkiewki, lucerny, koniczyny, grochu, ciecierzycy)
Koperek   
Komosa ryżowa
Krewetka
Korzeń mniszka
Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)
Kiełże / Gammarus
Larwy much
Liczi
Leszczyna - gałązki
Liść jagody
Liść maliny
Liść truskawki
Liść porzeczki
Liść poziomki
Lucerna (rzadko i nie za dużo)
Marchew
Marakuja
Mango (rzadko i nie za dużo)
Mącznik młynarek (larwy)
Malina
Mozga (kłosy)
Morela (bez pestki)
Melon
Melisa
Mięta pieprzowa
Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)
Malwa (kwiat i ziele)
Morwa (owoc i ziele)
Nagietek (ziele i kwiat) 
Nektarynka (bez pestki)
Nasiona melona
Nasiona ogórka
Nasiona cukinii
Nasiona papryki
Nasiona anyżu
Nasiona bazylii
Nasiona maku
Nasiona traw
Nasiona konopii
Nasiona kopru
Nasiona marchwi
Nasiona nigru
Nasiona pietruszki
Nasiona rzepy
Nasiona rukoli
Nasiona sałaty
Nasiona kminku
Nasiona selera
Nasiona kapusty
Nasiona szpinaku
Ogórek
Orkisz
Ogórecznik
Orzechy (piniowe, nerkowca, migdały, ziemne, włoskie, laskowe, brazylijskie, makadamia, pekan, pistacje)
Owoc dzikiej róży
Otręby (owsiane, jęczmienne, pszenne, żytnie)
Ostropest plamisty
Płatki róży
Płatki gryczane
Pasternak
Płatki słonecznika
Płatki jaglane
Podbiał
Papryka (czerwona, zielona, żółta)
Patison
Porzeczka czerwona (rzadko i nie za dużo)
Poziomka (owoc i liście)
Pasternak
Patison
Pędy maliny bez kolcowej
Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)
Pomidor
Podagrycznik pospolity
Pokrzywa (tylko suszona)
Proso (różne rodzaje)
Rdest ptasi
Rumianek (kwiat)
Rukola
Rokitnik (owoc)
Rodzynki
Rokietta siewna
Ryż (niełuskany, preparowany ew. gotowany bez soli)
Rutwica
Rzodkiew (mało i rzadko)
Szałwia
Szparagi (mało i rzadko)
Sałata lodowa (mało, rzadko i z dobrego źródła)
Stokrotka 
Sorgo
Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)
Śliwka (bez pestki)
Seler naciowy
Siemię lniane
Słonecznik (nasiona, łodyga, płatki)
Śliwka (bez pestki)
Szpinak
Soja
Świerszcze
Stynka
Sezam
Tasznik
Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)
Topola Liście i gałązki
Truskawka (owoc, gałązki)
Trawa sudańska
Tymianek (mało i rzadko)
Winogrono bez pestek
Wiesiołek
Żurawina 
Żyto
Ziemniak (tylko gotowany, bardzo rzadko i mało)
 
 
MYSZY

Zioła i kwiaty podajemy świeże i suszone (tylko pokrzywa koniecznie suszona).

 Owoce i warzywa świeże, suszone, liofilizowane 

Arbuz (pestki arbuza są jadalne, jednak lepiej podać suszone. Świeże są śliskie więc mogą stwarzać ryzyko zadławienia)
Amarantus
Aronia
Ananas (mało i rzadko)
Agrest (owoc)
Batat (rzadko i nie za dużo)
Boćwina / botwinka (liście)
Brukselka (mało i rzadko)
Borówka (brusznica, amerykańska)
Banan
Boysenberry
Brokuł (kwiaty i ziele)
Bób (rzadko i nie za dużo)
Brzoskwinie (bez pestki)
Burak (korzeń i liść)
Brzoza (gałązki i liść)
Babka lancetowata/ szerokolistna
Cukinia
Cykoria
Ciecierzyca
Czarnuszka (kwiat i ziele)
Chaber bławatek (kwiat i ziele)
Czereśnie (bez pestki) mało i rzadko
Daktyle
Dynia
Endywia
Figa
Fasola (bardzo mało i rzadko)
Fiołek (kwiat)
Gruszka (owoc i gałązki)
Groszek (rzadko i nie za dużo)
Głóg
Gryka
Guawa
Granat (mało i rzadko)
Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)
Hibiskus (kwiat)
Indyk (gotowany bez przypraw)
Jabłko (owoc, liście, gąłazki)
Jedwabnik (rzadko i nie za dużo)
Jajko (ugotowane na twardo - rzadko i nie za dużo)
Jasnota (ziele)
Jagoda (leśna, acai, goji)
Jarmuż
Jęczmień
Jeżyna (owoc, liście)
Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)
Kłącze perzu
Kapusta chińska (mało i rzadko)
Kumkwat (mało i rzadko)
Kardi (nasiona)
Karczoch
Kłosy (jęczmienia, prosa, pszenicy, owsa)
Kocanka (kwiat)
Kora (wierzby, brzozy)
Krwawnik (ziele)
Kwiat lipy
Karambola (mało i rzadko)
Kantalupa 
Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)
Kasza jaglana/gryczana/manna (rzadko i nie za dużo)
Koper włoski
Kokos (można dać w łupinie, na której można ścierać siekacze)
Kalarepa
Kozieradka
Kukurydza (kolba, ziele)
Kurczak (gotowany bez przypraw)
Kiełki (brokuła, słonecznika, marchewki, fasoli mung, rukoli, soczewicy, rzodkiewki, lucerny, koniczyny, grochu, ciecierzycy)
Koperek   
Komosa ryżowa
Krewetka
Korzeń mniszka
Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)
Kiełże / Gammarus
Larwy much
Liczi
Leszczyna - gałązki
Liść jagody
Liść maliny
Liść truskawki
Liść porzeczki
Liść poziomki
Lucerna (rzadko i nie za dużo)
Marchew
Marakuja
Mango (rzadko i nie za dużo)
Mącznik młynarek (larwy)
Malina
Mozga (kłosy)
Morela (bez pestki)
Melon
Melisa
Mięta pieprzowa
Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)
Malwa (kwiat i ziele)
Morwa (owoc i ziele)
Nagietek (ziele i kwiat) 
Nektarynka (bez pestki)
Nasiona melona
Nasiona ogórka
Nasiona cukinii
Nasiona papryki
Nasiona anyżu
Nasiona bazylii
Nasiona maku
Nasiona traw
Nasiona konopii
Nasiona kopru
Nasiona marchwi
Nasiona nigru
Nasiona pietruszki
Nasiona rzepy
Nasiona rukoli
Nasiona sałaty
Nasiona kminku
Nasiona selera
Nasiona kapusty
Nasiona szpinaku
Ogórek
Orkisz
Ogórecznik
Orzechy (piniowe, nerkowca, migdały, ziemne, włoskie, laskowe, brazylijskie, makadamia, pekan, pistacje)
Owoc dzikiej róży
Otręby (owsiane, jęczmienne, pszenne, żytnie)
Ostropest plamisty
Płatki róży
Płatki gryczane
Pasternak
Płatki słonecznika
Płatki jaglane
Podbiał
Papryka (czerwona, zielona, żółta)
Patison
Porzeczka czerwona (rzadko i nie za dużo)
Poziomka (owoc i liście)
Pasternak
Patison
Pędy maliny bez kolcowej
Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)
Pomidor
Podagrycznik pospolity
Pokrzywa (tylko suszona)
Proso (różne rodzaje)
Rdest ptasi
Rumianek (kwiat)
Rukola
Rokitnik (owoc)
Rodzynki
Rokietta siewna
Ryż (niełuskany, preparowany ew. gotowany bez soli)
Rutwica
Rzodkiew (mało i rzadko)
Szałwia
Szparagi (mało i rzadko)
Sałata lodowa (mało, rzadko i z dobrego źródła)
Stokrotka 
Sorgo
Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)
Śliwka (bez pestki)
Seler naciowy
Siemię lniane
Słonecznik (nasiona, łodyga, płatki)
Śliwka (bez pestki)
Szpinak
Soja
Świerszcze
Stynka
Sezam
Tasznik
Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)
Topola Liście i gałązki
Truskawka (owoc, gałązki)
Trawa sudańska
Tymianek (mało i rzadko)
Winogrono bez pestek
Wiesiołek
Żurawina 
Żyto
Ziemniak (tylko gotowany, bardzo rzadko i mało)
 
 
SZCZURY
 
Zioła i kwiaty podajemy świeże i suszone (tylko pokrzywa koniecznie suszona). 
Owoce i warzywa świeże, suszone, liofilizowane
 
Arbuz (pestki arbuza są jadalne, jednak lepiej podać suszone. Świeże są śliskie więc mogą stwarzać ryzyko zadławienia)
Amarantus
Aronia
Ananas (mało i rzadko)
Agrest (owoc)
Batat (rzadko i nie za dużo)
Boćwina / botwinka (liście)
Brukselka (mało i rzadko)
Borówka (brusznica, amerykańska)
Banan
Boysenberry
Bazylia (rzadko i nie za dużo)
Brokuł (kwiaty i ziele)
Bób (rzadko i nie za dużo)
Brzoskwinie (bez pestki)
Burak (korzeń i liść)
Brzoza (gałązki i liść)
Babka lancetowata/ szerokolistna
Cukinia
Cykoria
Ciecierzyca
Czarnuszka (kwiat i ziele)
Chaber bławatek (kwiat i ziele)
Czereśnie (bez pestki) 
Daktyle
Dynia
Endywia
Figa
Fasola (bardzo mało i rzadko)
Fiołek (kwiat)
Gruszka (owoc i gałązki)
Groszek (rzadko i nie za dużo)
Głóg
Gryka
Guawa
Granat (mało i rzadko)
Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)
Hibiskus (kwiat)
Indyk (gotowany bez przypraw)
Jabłko (owoc, liście, gąłazki)
Jedwabnik (rzadko i nie za dużo)
Jajko (ugotowane na twardo - rzadko i nie za dużo)
Jasnota (ziele)
Jagoda (leśna, acai, goji)
Jarmuż
Jęczmień
Jeżyna (owoc, liście)
Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)
Kłącze perzu
Kapusta chińska (mało i rzadko)
Kumkwat (mało i rzadko)
Kardi (nasiona)
Karczoch
Kłosy (jęczmienia, prosa, pszenicy, owsa)
Kocanka (kwiat)
Kora (wierzby, brzozy)
Krwawnik (ziele)
Kwiat lipy
Karambola (mało i rzadko)
Kantalupa 
Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)
Kasza jaglana/gryczana/manna (rzadko i nie za dużo)
Koper włoski
Kokos (można dać w łupinie, na której można ścierać siekacze)
Kalarepa
Kozieradka
Kukurydza (kolba, ziele)
Kurczak (gotowany bez przypraw)
Kiełki (brokuła, słonecznika, marchewki, fasoli mung, rukoli, soczewicy, rzodkiewki, lucerny, koniczyny, grochu, ciecierzycy)
Koperek   
Komosa ryżowa
Krewetka
Korzeń mniszka
Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)
Kiełże / Gammarus
Larwy much
Liczi
Leszczyna - gałązki
Liść jagody
Liść maliny
Liść truskawki
Liść porzeczki
Liść poziomki
Lucerna (rzadko i nie za dużo)
Marchew
Marakuja
Mango (rzadko i nie za dużo)
Mącznik młynarek (larwy)
Malina
Mozga (kłosy)
Morela (bez pestki)
Melon
Melisa
Mięta pieprzowa
Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)
Malwa (kwiat i ziele)
Morwa (owoc i ziele)
Nagietek (ziele i kwiat) 
Nektarynka (bez pestki)
Nasiona melona
Nasiona ogórka
Nasiona cukinii
Nasiona papryki
Nasiona anyżu
Nasiona bazylii
Nasiona maku
Nasiona traw
Nasiona konopii
Nasiona kopru
Nasiona marchwi
Nasiona nigru
Nasiona pietruszki
Nasiona rzepy
Nasiona rukoli
Nasiona sałaty
Nasiona kminku
Nasiona selera
Nasiona kapusty
Nasiona szpinaku
Ogórek
Orkisz
Ogórecznik
Orzechy (piniowe, nerkowca, migdały, ziemne, włoskie, laskowe, brazylijskie, makadamia, pekan, pistacje)
Owoc dzikiej róży
Otręby (owsiane, jęczmienne, pszenne, żytnie)
Ostropest plamisty
Płatki róży
Płatki gryczane
Pasternak
Płatki słonecznika
Płatki jaglane
Podbiał
Papryka (czerwona, zielona, żółta)
Patison
Porzeczka czerwona (rzadko i nie za dużo)
Poziomka (owoc i liście)
Pasternak
Patison
Pędy maliny bez kolcowej
Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)
Pomidor
Podagrycznik pospolity
Pokrzywa (tylko suszona)
Proso (różne rodzaje)
Rdest ptasi
Rumianek (kwiat)
Rukola
Rokitnik (owoc)
Rodzynki
Rokietta siewna
Ryż (niełuskany, preparowany ew. gotowany bez soli)
Rutwica
Rzodkiew (mało i rzadko)
Szałwia
Szparagi (mało i rzadko)
Sałata lodowa (mało, rzadko i z dobrego źródła)
Stokrotka 
Sorgo
Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)
Śliwka (bez pestki)
Seler naciowy
Siemię lniane
Słonecznik (nasiona, łodyga, płatki)
Śliwka (bez pestki)
Szpinak
Soja
Świerszcze
Stynka
Sezam
Tasznik
Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)
Topola Liście i gałązki
Truskawka (owoc, gałązki)
Trawa sudańska
Tymianek (mało i rzadko)
Winogrono bez pestek
Wiesiołek
Żurawina 
Żyto
Ziemniak (tylko gotowany, bardzo rzadko i mało)
 
 
MYSZOSKOCZKI
 
Zioła i kwiaty podajemy świeże i suszone (tylko pokrzywa koniecznie suszona). 
Owoce i warzywa świeże, suszone, liofilizowane
 
Arbuz (pestki arbuza są jadalne, jednak lepiej podać suszone. Świeże są śliskie więc mogą stwarzać ryzyko zadławienia)
Amarantus
Aronia
Ananas (mało i rzadko)
Agrest (owoc)
Batat (rzadko i nie za dużo)
Boćwina / botwinka (liście)
Brukselka (mało i rzadko)
Borówka (brusznica, amerykańska)
Banan
Boysenberry
Bazylia (rzadko i nie za dużo)
Brokuł (kwiaty i ziele)
Bób (rzadko i nie za dużo)
Brzoskwinie (bez pestki)
Burak (korzeń i liść)
Brzoza (gałązki i liść)
Babka lancetowata/ szerokolistna
Cukinia
Cykoria
Ciecierzyca
Czarnuszka (kwiat i ziele)
Chaber bławatek (kwiat i ziele)
Czereśnie (bez pestki) 
Daktyle
Dynia
Endywia
Figa
Fasola (bardzo mało i rzadko)
Fiołek (kwiat)
Gruszka (owoc i gałązki)
Groszek (rzadko i nie za dużo)
Głóg
Gryka
Guawa
Granat (mało i rzadko)
Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)
Hibiskus (kwiat)
Indyk (gotowany bez przypraw)
Jabłko (owoc, liście, gąłazki)
Jedwabnik (rzadko i nie za dużo)
Jajko (ugotowane na twardo - rzadko i nie za dużo)
Jasnota (ziele)
Jagoda (leśna, acai, goji)
Jarmuż
Jęczmień
Jeżyna (owoc, liście)
Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)
Kłącze perzu
Kapusta chińska (mało i rzadko)
Kumkwat (mało i rzadko)
Kardi (nasiona)
Karczoch
Kłosy (jęczmienia, prosa, pszenicy, owsa)
Kocanka (kwiat)
Kora (wierzby, brzozy)
Krwawnik (ziele)
Kwiat lipy
Karambola (mało i rzadko)
Kantalupa 
Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)
Kasza jaglana/gryczana/manna (rzadko i nie za dużo)
Koper włoski
Kokos (można dać w łupinie, na której można ścierać siekacze)
Kalarepa
Kozieradka
Kukurydza (kolba, ziele)
Kurczak (gotowany bez przypraw)
Kiełki (brokuła, słonecznika, marchewki, fasoli mung, rukoli, soczewicy, rzodkiewki, lucerny, koniczyny, grochu, ciecierzycy)
Koperek   
Komosa ryżowa
Krewetka
Korzeń mniszka
Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)
Kiełże / Gammarus
Larwy much
Liczi
Leszczyna - gałązki
Liść jagody
Liść maliny
Liść truskawki
Liść porzeczki
Liść poziomki
Lucerna (rzadko i nie za dużo)
Marchew
Marakuja
Mango (rzadko i nie za dużo)
Mącznik młynarek (larwy)
Malina
Mozga (kłosy)
Morela (bez pestki)
Melon
Melisa
Mięta pieprzowa
Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)
Malwa (kwiat i ziele)
Morwa (owoc i ziele)
Nagietek (ziele i kwiat) 
Nektarynka (bez pestki)
Nasiona melona
Nasiona ogórka
Nasiona cukinii
Nasiona papryki
Nasiona anyżu
Nasiona bazylii
Nasiona maku
Nasiona traw
Nasiona konopii
Nasiona kopru
Nasiona marchwi
Nasiona nigru
Nasiona pietruszki
Nasiona rzepy
Nasiona rukoli
Nasiona sałaty
Nasiona kminku
Nasiona selera
Nasiona kapusty
Nasiona szpinaku
Ogórek
Orkisz
Ogórecznik
Orzechy (piniowe, nerkowca, migdały, ziemne, włoskie, laskowe, brazylijskie, makadamia, pekan, pistacje)
Owoc dzikiej róży
Otręby (owsiane, jęczmienne, pszenne, żytnie)
Ostropest plamisty
Płatki róży
Płatki gryczane
Pasternak
Płatki słonecznika
Płatki jaglane
Podbiał
Papryka (czerwona, zielona, żółta)
Patison
Porzeczka czerwona (rzadko i nie za dużo)
Poziomka (owoc i liście)
Pasternak
Patison
Pędy maliny bez kolcowej
Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)
Pomidor
Podagrycznik pospolity
Pokrzywa (tylko suszona)
Proso (różne rodzaje)
Rdest ptasi
Rumianek (kwiat)
Rukola
Rokitnik (owoc)
Rodzynki
Rokietta siewna
Ryż (niełuskany, preparowany ew. gotowany bez soli)
Rutwica
Rzodkiew (mało i rzadko)
Szałwia
Szparagi (mało i rzadko)
Sałata lodowa (mało, rzadko i z dobrego źródła)
Stokrotka 
Sorgo
Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)
Śliwka (bez pestki)
Seler naciowy
Siemię lniane
Słonecznik (nasiona, łodyga, płatki)
Śliwka (bez pestki)
Szpinak
Soja
Świerszcze
Stynka
Sezam
Tasznik
Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)
Topola Liście i gałązki
Truskawka (owoc, gałązki)
Trawa sudańska
Tymianek (mało i rzadko)
Winogrono bez pestek
Wiesiołek
Żurawina 
Żyto
Ziemniak (tylko gotowany, bardzo rzadko i mało)
 
 
KOSZATNICZKI
 

Zioła i warzywa świeże jak i szuszone / liofilizowane (pokrzywa koniecznie tylko suszona)

Aronia

Batat (rzadko i nie za dużo)

Brukselka (mało i rzadko)

Bazylia (rzadko i nie za dużo)

Brokuł (kwiaty i ziele)

Brzoza (gałązki i liść)

Babka lancetowata/ szerokolistna

Cukinia

Cykoria

Czarnuszka (kwiat i ziele)

Chaber bławatek (kwiat i ziele)

Dynia

Fiołek (kwiat)

Groszek (rzadko i nie za dużo)

Głóg

Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)

Hibiskus (kwiat)

Jasnota (ziele)

Jarmuż

Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)

Kłącze perzu

Kapusta chińska (mało i rzadko)

Kocanka (kwiat)

Kora (wierzby, brzozy)

Krwawnik (ziele)

Kwiat lipy

Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)

Koper włoski

Koperek

Korzeń mniszka

Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)

Leszczyna - gałązki

Liść jagody

Liść maliny

Liść jeżyn

Liść truskawki

Liść porzeczki

Liść poziomki

Lucerna (rzadko i nie za dużo)

Melon

Melisa

Mięta pieprzowa

Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)

Malwa (kwiat i ziele)

Morwa (owoc i ziele)

Nagietek (ziele i kwiat) 

Ogórek

Ogórecznik

Owoc dzikiej róży

Ostropest plamisty

Płatki róży

Płatki słonecznika

Podbiał

Papryka (czerwona, zielona, żółta)

Pasternak

Pędy maliny bez kolcowej

Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)

Pomidor

Podagrycznik pospolity

Pokrzywa (tylko suszona)

Rdest ptasi

Rumianek (kwiat)

Rukola

Rokitnik (owoc)

Rutwica

Szałwia

Szparagi (mało i rzadko)

Stokrotka 

Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)

Seler naciowy

Siemię lniane

Szpinak

Tasznik

Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)

Topola Liście i gałązki

Wiesiołek

 

SZYNSZYLE

 

Zioła i warzywa podajemy suszone 
świeże zioła można ewentualnie podać w sezonie w bardzo ograniczonych ilościach i nie za dużo
 
 
Brukselka (mało i rzadko)
Bazylia (rzadko i nie za dużo)
Brokuł (kwiaty i ziele)
Brzoza (gałązki i liść)
Babka lancetowata/ szerokolistna
Cukinia
Cykoria
Czarnuszka (kwiat i ziele)
Chaber bławatek (kwiat i ziele)
Dynia
Fiołek (kwiat)
Głóg
Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)
Hibiskus (kwiat)
Jasnota (ziele)
Jarmuż
Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)
Kłącze perzu
Kocanka (kwiat)
Kora (wierzby, brzozy)
Krwawnik (ziele)
Kwiat lipy
Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)
Koper włoski
Koperek
Korzeń mniszka
Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)
Leszczyna - gałązki
Liść jagody
Liść maliny
Liść jeżyn
Liść truskawki
Liść porzeczki
Liść poziomki
Lucerna (rzadko i nie za dużo)
Melisa
Mięta pieprzowa
Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)
Malwa (kwiat i ziele)
Morwa (owoc i ziele)
Nagietek (ziele i kwiat) 
Ogórecznik
Owoc dzikiej róży
Ostropest plamisty
Płatki róży
Płatki słonecznika
Podbiał
Pasternak
Pędy maliny bez kolcowej
Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)
Podagrycznik pospolity
Pokrzywa (tylko suszona)
Rdest ptasi
Rumianek (kwiat)
Rokitnik (owoc)
Rutwica
Szałwia
Stokrotka 
Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)
Seler naciowy
Szpinak
Tasznik
Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)
Topola Liście i gałązki
Wiesiołek
 
 
KAWIE DOMOWE
/ świnki morskie
 

Zioła, warzywa i owoce podajemy zarówno świeże jak i suszone / liofilizowane

(pokrzywa koniecznie suszona)

 
Arbuz (bez pestek)
Aronia
Ananas (mało i rzadko)
Agrest (owoc)
Batat (rzadko i nie za dużo)
Boćwina / botwinka (liście)
Brukselka (mało i rzadko)
Borówka (brusznica, amerykańska)
Banan
Boysenberry
Bazylia (rzadko i nie za dużo)
Brokuł (kwiaty i ziele)
Brzoskwinie (bez pestki)
Burak (korzeń i liść)
Brzoza (gałązki i liść)
Babka lancetowata/ szerokolistna
Cukinia
Cykoria
Czarnuszka (kwiat i ziele)
Chaber bławatek (kwiat i ziele)
Czereśnie (bez pestki) 
Dynia
Endywia
Figa
Fiołek (kwiat)
Gruszka (owoc i gałązki)
Groszek (rzadko i nie za dużo)
Głóg
Guawa
Granat (mało i rzadko)
Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)
Hibiskus (kwiat)
Jabłko (owoc, liście, gąłazki)
Jasnota (ziele)
Jagoda (leśna, acai, goji)
Jarmuż
Jeżyna (owoc, liście)
Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)
Kłącze perzu
Kapusta chińska (mało i rzadko)
Karczoch
Kłosy (jęczmienia, prosa, pszenicy, owsa)
Kocanka (kwiat)
Kora (wierzby, brzozy)
Krwawnik (ziele)
Kwiat lipy
Karambola (mało i rzadko)
Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)
Koper włoski
Kalarepa
Kukurydza (kolba, ziele)
Kiełki (brokuła, słonecznika, marchewki, fasoli mung, rukoli, soczewicy, rzodkiewki, lucerny, koniczyny, grochu, ciecierzycy)
Koperek
Korzeń mniszka
Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)
Liczi
Leszczyna - gałązki
Liść jagody
Liść maliny
Liść truskawki
Liść porzeczki
Liść poziomki
Lucerna (rzadko i nie za dużo)
Marchew
Marakuja
Malwa (kwiat i ziele)
Mango (rzadko i nie za dużo)
Malina
Morela (bez pestki)
Melon
Melisa
Mięta pieprzowa
Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)
Malwa (kwiat i ziele)
Morwa (owoc i ziele)
Nagietek (ziele i kwiat) 
Nektarynka (bez pestki)
Ogórek
Ogórecznik
Owoc dzikiej róży
Ostropest plamisty
Płatki róży
Pasternak
Płatki słonecznika
Podbiał
Papryka (czerwona, zielona, żółta)
Patison
Porzeczka czerwona (rzadko i nie za dużo)
Poziomka (owoc i liście)
Pasternak
Patison
Pędy maliny bez kolcowej
Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)
Pomidor
Podagrycznik pospolity
Pokrzywa (tylko suszona)
Rdest ptasi
Rumianek (kwiat)
Rukola
Rokitnik (owoc)
Rodzynki
Rokietta siewna
Rutwica
Rzodkiew (mało i rzadko)
Szałwia
Szparagi (mało i rzadko)
Sałata lodowa (mało, rzadko i z dobrego źródła)
Stokrotka 
Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)
Śliwka (bez pestki)
Seler naciowy
Siemię lniane
Śliwka (bez pestki)
Szpinak
Tasznik
Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)
Topola Liście i gałązki
Truskawka (owoc, gałązki)
Tymianek (mało i rzadko)
Winogrono bez pestek
Żurawina
 
 
KRÓLIKI
 
 

Zioła, warzywa i owoce podajemy zarówno świeże jak i suszone / liofilizowane

(pokrzywa koniecznie suszona)

 

Arbuz (bez pestek)
Aronia
Ananas (mało i rzadko)
Agrest (owoc)
Boćwina / botwinka (liście)
Brukselka (mało i rzadko)
Borówka (brusznica, amerykańska)
Banan
Boysenberry
Bazylia (rzadko i nie za dużo)
Brokuł (kwiaty i ziele)
Brzoskwinie (bez pestki)
Burak (korzeń i liść)
Brzoza (gałązki i liść)
Babka lancetowata/ szerokolistna
Cukinia
Cykoria
Czarnuszka (kwiat i ziele)
Chaber bławatek (kwiat i ziele)
Czereśnie (bez pestki) mało i rzadko
Dynia
Endywia
Figa
Fiołek (kwiat)
Gruszka (owoc i gałązki)
* Groszek (jeśli już to tylko w formie przetworzonej i bardzo rzadko)
Głóg
Guawa
Granat (mało i rzadko)
Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)
Hibiskus (kwiat)
Jabłko (owoc, liście, gąłazki)
Jasnota (ziele)
Jagoda (leśna, acai, goji)
Jarmuż
Jeżyna (owoc, liście)
Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)
Kłącze perzu
Kapusta chińska (mało i rzadko)
Karczoch
Kłosy (jęczmienia, prosa, pszenicy, owsa)
Kocanka (kwiat)
Kora (wierzby, brzozy)
Krwawnik (ziele)
Kwiat lipy
Karambola (mało i rzadko)
Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)
Koper włoski
Kalarepa
Kukurydza ziele
Kiełki (brokuła, słonecznika, marchewki, fasoli mung, rukoli, soczewicy, rzodkiewki, lucerny, koniczyny, grochu, ciecierzycy)
Koperek
Korzeń mniszka
Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)
Liczi
Leszczyna - gałązki
Liść jagody
Liść maliny
Liść truskawki
Liść porzeczki
Liść poziomki
Lucerna (rzadko i nie za dużo)
Marchew
Marakuja
Malwa (kwiat i ziele)
Mango (rzadko i nie za dużo)
Malina
Morela (bez pestki)
Melon
Melisa
Mięta pieprzowa
Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)
Malwa (kwiat i ziele)
Morwa (owoc i ziele)
Nagietek (ziele i kwiat) 
Nektarynka (bez pestki)
Ogórek
Ogórecznik
Owoc dzikiej róży
Ostropest plamisty
Płatki róży
Pasternak
Płatki słonecznika
Podbiał
Papryka (czerwona, zielona, żółta)
Patison
Porzeczka czerwona (rzadko i nie za dużo)
Poziomka (owoc i liście)
Pasternak
Patison
Pędy maliny bez kolcowej
Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)
Pomidor
Podagrycznik pospolity
Pokrzywa (tylko suszona)
Rdest ptasi
Rumianek (kwiat)
Rukola
Rokitnik (owoc)
Rodzynki
Rokietta siewna
Rutwica
Rzodkiew (mało i rzadko)
Szałwia
Szparagi (mało i rzadko)
Sałata lodowa (mało, rzadko i z dobrego źródła)
Stokrotka 
Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)
Śliwka (bez pestki)
Seler naciowy
Siemię lniane
Śliwka (bez pestki)
Szpinak
Tasznik
Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)
Topola Liście i gałązki
Truskawka (owoc, gałązki)
Tymianek (mało i rzadko)
Winogrono bez pestek
Żurawina

 

* WARZYWA I OWOCE te same, które są jadalne dla powyższych gryzoni i królików nie są dla szynszyli i koszatniczek trujące, jednak należy je mocno ograniczyć i wybierać szczególnie te o niskim indeksie glikemicznyn (dla szynszyli najlepiej suszone/liofilizowane)

 
indeks glikemiczny
do 50 niski
powyżej 50 do 70 średni
powyżej 70 do 100 wysoki

 

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Produkt dnia
Trixie TABLICA NA PRZYSMAKI   śr. 20 cm
Trixie TABLICA NA PRZYSMAKI śr. 20 cm

27,00 zł

szt.
Beaphar - Nature Królik Junior 750g
Beaphar - Nature Królik Junior 750g

27,00 zł

szt.
VL Cuni Adult Complete 1,75kg KRÓLIK
VL Cuni Adult Complete 1,75kg KRÓLIK

52,00 zł

szt.
factoryherbs Gałązki wierzby 150g
factoryherbs Gałązki wierzby 150g

8,00 zł

szt.
JR FARM Uczta szczura 2,5 KG
JR FARM Uczta szczura 2,5 KG

54,00 zł

szt.
Beaphar Nature królik  JUNIOR 1,250 kg
Beaphar Nature królik JUNIOR 1,250 kg

38,00 zł

szt.
HS paluszki konopne 40g
HS paluszki konopne 40g

15,45 zł

Factoryherbs Wakacje na wsi 1,5 kg
Factoryherbs Wakacje na wsi 1,5 kg

47,50 zł

szt.
Suszu - Sianko Suszanko 500g
Suszu - Sianko Suszanko 500g

18,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl