Producenci
♥ MEGA PROMOCJE ♥
Zwierzęcy Paśnik Ziołowy Mieszanka dla królika 1kg
Zwierzęcy Paśnik Ziołowy Mieszanka dla królika 1kg

38,00 zł

Cena regularna: 41,00 zł

szt.
Rodipet  karma dla chomików syryjskich 500g + GRATIS łyżeczka do kramy
Rodipet karma dla chomików syryjskich 500g + GRATIS łyżeczka do kramy

35,00 zł

Cena regularna: 37,00 zł

szt.
Rodipet Domek sześciokomorowy 39x23x13 cm + GRATIS mech
Rodipet Domek sześciokomorowy 39x23x13 cm + GRATIS mech

135,00 zł

Cena regularna: 160,00 zł

szt.
Zwierzęcy Paśnik Ziołowy Mieszanka ziołowa 1 kg
Zwierzęcy Paśnik Ziołowy Mieszanka ziołowa 1 kg

33,00 zł

Cena regularna: 35,10 zł

szt.
DRY BED 100x80 cm GRAFIT CZERWONE ŁAPKI
DRY BED 100x80 cm GRAFIT CZERWONE ŁAPKI

108,00 zł

Cena regularna: 130,00 zł

szt.
HB WBHybrid 500g karma dla chomika karłowatego
HB WBHybrid 500g karma dla chomika karłowatego

29,00 zł

Cena regularna: 35,00 zł

szt.
FutterParadies Suszone kolby sorgo (czarne) 50g kłosy
FutterParadies Suszone kolby sorgo (czarne) 50g kłosy

5,00 zł

Cena regularna: 8,34 zł

Zwierzęcy Paśnik Ziołowy Mieszanka dla szynszyli i koszatniczek 1kg
Zwierzęcy Paśnik Ziołowy Mieszanka dla szynszyli i koszatniczek 1kg

33,00 zł

Cena regularna: 35,10 zł

Factoryherbs ZIELOVE Mieszanka ziołowa 500g
Factoryherbs ZIELOVE Mieszanka ziołowa 500g

20,00 zł

Cena regularna: 27,00 zł

szt.
Mixerama Fairytale 2.5 kg karma dla chomika syryjskiego
Mixerama Fairytale 2.5 kg karma dla chomika syryjskiego

69,00 zł

Cena regularna: 85,00 zł

szt.
DRY BED FIOLET 100x75
DRY BED FIOLET 100x75

99,00 zł

Cena regularna: 119,00 zł

szt.
Rodipet Eko karma dla chomików karłowatych 500g +GRATIS łyżeczka do karmy
Rodipet Eko karma dla chomików karłowatych 500g +GRATIS łyżeczka do karmy

35,00 zł

Cena regularna: 37,00 zł

szt.
DRY BED 100x80 SZARY POMARAŃCZOWE ŁAPKI
DRY BED 100x80 SZARY POMARAŃCZOWE ŁAPKI

108,00 zł

Cena regularna: 130,00 zł

szt.
Tunel dla królika / świnki morskiej
Tunel dla królika / świnki morskiej

23,00 zł

Cena regularna: 30,00 zł

szt.
Zwierzęcy Paśnik Ziołowy Mieszanka dla świnki 1 kg
Zwierzęcy Paśnik Ziołowy Mieszanka dla świnki 1 kg

33,00 zł

Cena regularna: 35,52 zł

szt.
factoryherbs Gałązki wierzby 150g
factoryherbs Gałązki wierzby 150g

6,00 zł

Cena regularna: 10,26 zł

szt.
JR Farm Grainless WegeTosy warzywne 25g (Dropsy)
JR Farm Grainless WegeTosy warzywne 25g (Dropsy)

5,00 zł

Cena regularna: 7,00 zł

szt.
Mata do pieczenia przekąsek, silikon, 38 x 28 cm
Mata do pieczenia przekąsek, silikon, 38 x 28 cm

49,99 zł

Cena regularna: 65,00 zł

szt.
Mixerama Zwergen Zauber 2,5 kg karma dla chomika karłowatego / hybrydki
Mixerama Zwergen Zauber 2,5 kg karma dla chomika karłowatego / hybrydki

69,00 zł

Cena regularna: 85,00 zł

szt.
Rodipet liofilizowana kukurydza i groszek 70g
Rodipet liofilizowana kukurydza i groszek 70g

24,00 zł

Cena regularna: 25,00 zł

szt.
Pył kąpielowy pucek 2l dla szynszyli i koszatniczek w butelce
Pył kąpielowy pucek 2l dla szynszyli i koszatniczek w butelce

13,90 zł

Cena regularna: 17,00 zł

szt.
Rodipet Domek czterokomorowy z płytką 28x23x13 cm + GRATIS mech
Rodipet Domek czterokomorowy z płytką 28x23x13 cm + GRATIS mech

120,00 zł

Cena regularna: 145,00 zł

szt.
Rodipet Organiczne Crunchy Party TRiO 100g (3 szt)
Rodipet Organiczne Crunchy Party TRiO 100g (3 szt)

24,00 zł

Cena regularna: 25,00 zł

szt.
DRY BED ZIELONY 100x80 cm
DRY BED ZIELONY 100x80 cm

99,00 zł

Cena regularna: 119,00 zł

szt.
Mixerama Mittelhamster Goldrausch  2,5kg karma dla chomika syryjskiego
Mixerama Mittelhamster Goldrausch 2,5kg karma dla chomika syryjskiego

69,00 zł

Cena regularna: 85,00 zł

szt.
Plac zabaw dla myszy Janne - zawieszany 26×22 cm
Plac zabaw dla myszy Janne - zawieszany 26×22 cm

49,00 zł

Cena regularna: 59,99 zł

szt.
JR Farm Grainless WegeTosy z Mniszkiem 25g (dropsy)
JR Farm Grainless WegeTosy z Mniszkiem 25g (dropsy)

5,00 zł

Cena regularna: 5,80 zł

szt.
Rodipet Goldi Watchbox 39x23x25 cm - domek / piwnica wielokomorowy
Rodipet Goldi Watchbox 39x23x25 cm - domek / piwnica wielokomorowy

159,00 zł

Cena regularna: 185,00 zł

szt.
Rodipet kołowrotek 30cm heureka! ''Kość słoniowa'
Rodipet kołowrotek 30cm heureka! ''Kość słoniowa'

185,00 zł

Cena regularna: 190,00 zł

szt.
♥ Lista żywienia

Poniżej znajdują się listy żywienia dla gryzoni i królików 

 

 

 

CHOMIK

 

Zioła i kwiaty podajemy świeże i suszone (tylko pokrzywa koniecznie suszona).

 Owoce i warzywa świeże, suszone, liofilizowane

Chomikom karłowatym należy mocno ograniczać produkty o wysokim indeksie glikemicznym (lub można je wyeliminować z diety)

 

Arbuz (pestki arbuza są jadalne, jednak lepiej podać suszone. Świeże są śliskie więc mogą stwarzać ryzyko zadławienia)
Amarantus
Aronia
Ananas (mało i rzadko)
Agrest (owoc)
Batat (rzadko i nie za dużo)
Boćwina / botwinka (liście)
Brukselka (mało i rzadko)
Borówka (brusznica, amerykańska)
Banan
Boysenberry
Bazylia (rzadko i nie za dużo)
Brokuł (kwiaty i ziele)
Bób (rzadko i nie za dużo)
Brzoskwinie (bez pestki)
Burak (korzeń i liść)
Brzoza (gałązki i liść)
Babka lancetowata/ szerokolistna
Cukinia
Cykoria
Ciecierzyca
Czarnuszka (kwiat i ziele)
Chaber bławatek (kwiat i ziele)
Czereśnie (bez pestki) bardzo mało i rzadko
Daktyle
Dynia
Endywia
Figa
Fasola (bardzo mało i rzadko)
Fiołek (kwiat)
Gruszka (owoc i gałązki)
Groszek (rzadko i nie za dużo)
Głóg
Gryka
Guawa
Granat (mało i rzadko)
Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)
Hibiskus (kwiat)
Indyk (gotowany bez przypraw)
Jabłko (owoc, liście, gąłazki)
Jedwabnik (rzadko i nie za dużo)
Jajko (ugotowane na twardo - rzadko i nie za dużo)
Jasnota (ziele)
Jagoda (leśna, acai, goji)
Jarmuż
Jęczmień
Jeżyna (owoc, liście)
Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)
Kłącze perzu
Kapusta chińska (mało i rzadko)
Kumkwat (mało i rzadko)
Kardi (nasiona)
Karczoch
Kłosy (jęczmienia, prosa, pszenicy, owsa)
Kocanka (kwiat)
Kora (wierzby, brzozy)
Krwawnik (ziele)
Kwiat lipy
Karambola (mało i rzadko)
Kantalupa 
Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)
Kasza jaglana/gryczana/manna (rzadko i nie za dużo)
Koper włoski
Kokos (można dać w łupinie, na której można ścierać siekacze)
Kalarepa
Kozieradka
Kukurydza (kolba, ziele)
Kurczak (gotowany bez przypraw)
Kiełki (brokuła, słonecznika, marchewki, fasoli mung, rukoli, soczewicy, rzodkiewki, lucerny, koniczyny, grochu, ciecierzycy)
Koperek   
Komosa ryżowa
Krewetka
Korzeń mniszka
Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)
Kiełże / Gammarus
Larwy much
Liczi
Leszczyna - gałązki
Liść jagody
Liść maliny
Liść truskawki
Liść porzeczki
Liść poziomki
Lucerna (rzadko i nie za dużo)
Marchew
Marakuja
Mango (rzadko i nie za dużo)
Mącznik młynarek (larwy)
Malina
Mozga (kłosy)
Morela (bez pestki)
Melon
Melisa
Mięta pieprzowa
Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)
Malwa (kwiat i ziele)
Morwa (owoc i ziele)
Nagietek (ziele i kwiat) 
Nektarynka (bez pestki)
Nasiona melona
Nasiona ogórka
Nasiona cukinii
Nasiona papryki
Nasiona anyżu
Nasiona bazylii
Nasiona maku
Nasiona traw
Nasiona konopii
Nasiona kopru
Nasiona marchwi
Nasiona nigru
Nasiona pietruszki
Nasiona rzepy
Nasiona rukoli
Nasiona sałaty
Nasiona kminku
Nasiona selera
Nasiona kapusty
Nasiona szpinaku
Ogórek
Orkisz
Ogórecznik
Orzechy (piniowe, nerkowca, migdały, ziemne, włoskie, laskowe, brazylijskie, makadamia, pekan, pistacje)
Owoc dzikiej róży
Otręby (owsiane, jęczmienne, pszenne, żytnie)
Ostropest plamisty
Płatki róży
Płatki gryczane
Pasternak
Płatki słonecznika
Płatki jaglane
Podbiał
Papryka (czerwona, zielona, żółta)
Patison
Porzeczka czerwona (rzadko i nie za dużo)
Poziomka (owoc i liście)
Pasternak
Patison
Pędy maliny bez kolcowej
Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)
Pomidor
Podagrycznik pospolity
Pokrzywa (tylko suszona)
Proso (różne rodzaje)
Rdest ptasi
Rumianek (kwiat)
Rukola
Rokitnik (owoc)
Rodzynki
Rokietta siewna
Ryż (niełuskany, preparowany ew. gotowany bez soli)
Rutwica
Rzodkiew (mało i rzadko)
Szałwia
Szparagi (mało i rzadko)
Sałata lodowa (mało, rzadko i z dobrego źródła)
Stokrotka 
Sorgo
Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)
Śliwka (bez pestki)
Seler naciowy
Siemię lniane
Słonecznik (nasiona, łodyga, płatki)
Śliwka (bez pestki)
Szpinak
Soja
Świerszcze
Stynka
Sezam
Tasznik
Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)
Topola Liście i gałązki
Truskawka (owoc, gałązki)
Trawa sudańska
Tymianek (mało i rzadko)
Winogrono bez pestek
Wiesiołek
Żurawina 
Żyto
Ziemniak (tylko gotowany, bardzo rzadko i mało)
 
 
MYSZY

Zioła i kwiaty podajemy świeże i suszone (tylko pokrzywa koniecznie suszona).

 Owoce i warzywa świeże, suszone, liofilizowane 

Arbuz (pestki arbuza są jadalne, jednak lepiej podać suszone. Świeże są śliskie więc mogą stwarzać ryzyko zadławienia)
Amarantus
Aronia
Ananas (mało i rzadko)
Agrest (owoc)
Batat (rzadko i nie za dużo)
Boćwina / botwinka (liście)
Brukselka (mało i rzadko)
Borówka (brusznica, amerykańska)
Banan
Boysenberry
Bazylia (rzadko i nie za dużo)
Brokuł (kwiaty i ziele)
Bób (rzadko i nie za dużo)
Brzoskwinie (bez pestki)
Burak (korzeń i liść)
Brzoza (gałązki i liść)
Babka lancetowata/ szerokolistna
Cukinia
Cykoria
Ciecierzyca
Czarnuszka (kwiat i ziele)
Chaber bławatek (kwiat i ziele)
Czereśnie (bez pestki) mało i rzadko
Daktyle
Dynia
Endywia
Figa
Fasola (bardzo mało i rzadko)
Fiołek (kwiat)
Gruszka (owoc i gałązki)
Groszek (rzadko i nie za dużo)
Głóg
Gryka
Guawa
Granat (mało i rzadko)
Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)
Hibiskus (kwiat)
Indyk (gotowany bez przypraw)
Jabłko (owoc, liście, gąłazki)
Jedwabnik (rzadko i nie za dużo)
Jajko (ugotowane na twardo - rzadko i nie za dużo)
Jasnota (ziele)
Jagoda (leśna, acai, goji)
Jarmuż
Jęczmień
Jeżyna (owoc, liście)
Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)
Kłącze perzu
Kapusta chińska (mało i rzadko)
Kumkwat (mało i rzadko)
Kardi (nasiona)
Karczoch
Kłosy (jęczmienia, prosa, pszenicy, owsa)
Kocanka (kwiat)
Kora (wierzby, brzozy)
Krwawnik (ziele)
Kwiat lipy
Karambola (mało i rzadko)
Kantalupa 
Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)
Kasza jaglana/gryczana/manna (rzadko i nie za dużo)
Koper włoski
Kokos (można dać w łupinie, na której można ścierać siekacze)
Kalarepa
Kozieradka
Kukurydza (kolba, ziele)
Kurczak (gotowany bez przypraw)
Kiełki (brokuła, słonecznika, marchewki, fasoli mung, rukoli, soczewicy, rzodkiewki, lucerny, koniczyny, grochu, ciecierzycy)
Koperek   
Komosa ryżowa
Krewetka
Korzeń mniszka
Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)
Kiełże / Gammarus
Larwy much
Liczi
Leszczyna - gałązki
Liść jagody
Liść maliny
Liść truskawki
Liść porzeczki
Liść poziomki
Lucerna (rzadko i nie za dużo)
Marchew
Marakuja
Mango (rzadko i nie za dużo)
Mącznik młynarek (larwy)
Malina
Mozga (kłosy)
Morela (bez pestki)
Melon
Melisa
Mięta pieprzowa
Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)
Malwa (kwiat i ziele)
Morwa (owoc i ziele)
Nagietek (ziele i kwiat) 
Nektarynka (bez pestki)
Nasiona melona
Nasiona ogórka
Nasiona cukinii
Nasiona papryki
Nasiona anyżu
Nasiona bazylii
Nasiona maku
Nasiona traw
Nasiona konopii
Nasiona kopru
Nasiona marchwi
Nasiona nigru
Nasiona pietruszki
Nasiona rzepy
Nasiona rukoli
Nasiona sałaty
Nasiona kminku
Nasiona selera
Nasiona kapusty
Nasiona szpinaku
Ogórek
Orkisz
Ogórecznik
Orzechy (piniowe, nerkowca, migdały, ziemne, włoskie, laskowe, brazylijskie, makadamia, pekan, pistacje)
Owoc dzikiej róży
Otręby (owsiane, jęczmienne, pszenne, żytnie)
Ostropest plamisty
Płatki róży
Płatki gryczane
Pasternak
Płatki słonecznika
Płatki jaglane
Podbiał
Papryka (czerwona, zielona, żółta)
Patison
Porzeczka czerwona (rzadko i nie za dużo)
Poziomka (owoc i liście)
Pasternak
Patison
Pędy maliny bez kolcowej
Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)
Pomidor
Podagrycznik pospolity
Pokrzywa (tylko suszona)
Proso (różne rodzaje)
Rdest ptasi
Rumianek (kwiat)
Rukola
Rokitnik (owoc)
Rodzynki
Rokietta siewna
Ryż (niełuskany, preparowany ew. gotowany bez soli)
Rutwica
Rzodkiew (mało i rzadko)
Szałwia
Szparagi (mało i rzadko)
Sałata lodowa (mało, rzadko i z dobrego źródła)
Stokrotka 
Sorgo
Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)
Śliwka (bez pestki)
Seler naciowy
Siemię lniane
Słonecznik (nasiona, łodyga, płatki)
Śliwka (bez pestki)
Szpinak
Soja
Świerszcze
Stynka
Sezam
Tasznik
Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)
Topola Liście i gałązki
Truskawka (owoc, gałązki)
Trawa sudańska
Tymianek (mało i rzadko)
Winogrono bez pestek
Wiesiołek
Żurawina 
Żyto
Ziemniak (tylko gotowany, bardzo rzadko i mało)
 
 
SZCZURY
 
Zioła i kwiaty podajemy świeże i suszone (tylko pokrzywa koniecznie suszona). 
Owoce i warzywa świeże, suszone, liofilizowane
 
Arbuz (pestki arbuza są jadalne, jednak lepiej podać suszone. Świeże są śliskie więc mogą stwarzać ryzyko zadławienia)
Amarantus
Aronia
Ananas (mało i rzadko)
Agrest (owoc)
Batat (rzadko i nie za dużo)
Boćwina / botwinka (liście)
Brukselka (mało i rzadko)
Borówka (brusznica, amerykańska)
Banan
Boysenberry
Bazylia (rzadko i nie za dużo)
Brokuł (kwiaty i ziele)
Bób (rzadko i nie za dużo)
Brzoskwinie (bez pestki)
Burak (korzeń i liść)
Brzoza (gałązki i liść)
Babka lancetowata/ szerokolistna
Cukinia
Cykoria
Ciecierzyca
Czarnuszka (kwiat i ziele)
Chaber bławatek (kwiat i ziele)
Czereśnie (bez pestki) 
Daktyle
Dynia
Endywia
Figa
Fasola (bardzo mało i rzadko)
Fiołek (kwiat)
Gruszka (owoc i gałązki)
Groszek (rzadko i nie za dużo)
Głóg
Gryka
Guawa
Granat (mało i rzadko)
Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)
Hibiskus (kwiat)
Indyk (gotowany bez przypraw)
Jabłko (owoc, liście, gąłazki)
Jedwabnik (rzadko i nie za dużo)
Jajko (ugotowane na twardo - rzadko i nie za dużo)
Jasnota (ziele)
Jagoda (leśna, acai, goji)
Jarmuż
Jęczmień
Jeżyna (owoc, liście)
Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)
Kłącze perzu
Kapusta chińska (mało i rzadko)
Kumkwat (mało i rzadko)
Kardi (nasiona)
Karczoch
Kłosy (jęczmienia, prosa, pszenicy, owsa)
Kocanka (kwiat)
Kora (wierzby, brzozy)
Krwawnik (ziele)
Kwiat lipy
Karambola (mało i rzadko)
Kantalupa 
Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)
Kasza jaglana/gryczana/manna (rzadko i nie za dużo)
Koper włoski
Kokos (można dać w łupinie, na której można ścierać siekacze)
Kalarepa
Kozieradka
Kukurydza (kolba, ziele)
Kurczak (gotowany bez przypraw)
Kiełki (brokuła, słonecznika, marchewki, fasoli mung, rukoli, soczewicy, rzodkiewki, lucerny, koniczyny, grochu, ciecierzycy)
Koperek   
Komosa ryżowa
Krewetka
Korzeń mniszka
Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)
Kiełże / Gammarus
Larwy much
Liczi
Leszczyna - gałązki
Liść jagody
Liść maliny
Liść truskawki
Liść porzeczki
Liść poziomki
Lucerna (rzadko i nie za dużo)
Marchew
Marakuja
Mango (rzadko i nie za dużo)
Mącznik młynarek (larwy)
Malina
Mozga (kłosy)
Morela (bez pestki)
Melon
Melisa
Mięta pieprzowa
Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)
Malwa (kwiat i ziele)
Morwa (owoc i ziele)
Nagietek (ziele i kwiat) 
Nektarynka (bez pestki)
Nasiona melona
Nasiona ogórka
Nasiona cukinii
Nasiona papryki
Nasiona anyżu
Nasiona bazylii
Nasiona maku
Nasiona traw
Nasiona konopii
Nasiona kopru
Nasiona marchwi
Nasiona nigru
Nasiona pietruszki
Nasiona rzepy
Nasiona rukoli
Nasiona sałaty
Nasiona kminku
Nasiona selera
Nasiona kapusty
Nasiona szpinaku
Ogórek
Orkisz
Ogórecznik
Orzechy (piniowe, nerkowca, migdały, ziemne, włoskie, laskowe, brazylijskie, makadamia, pekan, pistacje)
Owoc dzikiej róży
Otręby (owsiane, jęczmienne, pszenne, żytnie)
Ostropest plamisty
Płatki róży
Płatki gryczane
Pasternak
Płatki słonecznika
Płatki jaglane
Podbiał
Papryka (czerwona, zielona, żółta)
Patison
Porzeczka czerwona (rzadko i nie za dużo)
Poziomka (owoc i liście)
Pasternak
Patison
Pędy maliny bez kolcowej
Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)
Pomidor
Podagrycznik pospolity
Pokrzywa (tylko suszona)
Proso (różne rodzaje)
Rdest ptasi
Rumianek (kwiat)
Rukola
Rokitnik (owoc)
Rodzynki
Rokietta siewna
Ryż (niełuskany, preparowany ew. gotowany bez soli)
Rutwica
Rzodkiew (mało i rzadko)
Szałwia
Szparagi (mało i rzadko)
Sałata lodowa (mało, rzadko i z dobrego źródła)
Stokrotka 
Sorgo
Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)
Śliwka (bez pestki)
Seler naciowy
Siemię lniane
Słonecznik (nasiona, łodyga, płatki)
Śliwka (bez pestki)
Szpinak
Soja
Świerszcze
Stynka
Sezam
Tasznik
Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)
Topola Liście i gałązki
Truskawka (owoc, gałązki)
Trawa sudańska
Tymianek (mało i rzadko)
Winogrono bez pestek
Wiesiołek
Żurawina 
Żyto
Ziemniak (tylko gotowany, bardzo rzadko i mało)
 
 
MYSZOSKOCZKI
 
Zioła i kwiaty podajemy świeże i suszone (tylko pokrzywa koniecznie suszona). 
Owoce i warzywa świeże, suszone, liofilizowane
 
Arbuz (pestki arbuza są jadalne, jednak lepiej podać suszone. Świeże są śliskie więc mogą stwarzać ryzyko zadławienia)
Amarantus
Aronia
Ananas (mało i rzadko)
Agrest (owoc)
Batat (rzadko i nie za dużo)
Boćwina / botwinka (liście)
Brukselka (mało i rzadko)
Borówka (brusznica, amerykańska)
Banan
Boysenberry
Bazylia (rzadko i nie za dużo)
Brokuł (kwiaty i ziele)
Bób (rzadko i nie za dużo)
Brzoskwinie (bez pestki)
Burak (korzeń i liść)
Brzoza (gałązki i liść)
Babka lancetowata/ szerokolistna
Cukinia
Cykoria
Ciecierzyca
Czarnuszka (kwiat i ziele)
Chaber bławatek (kwiat i ziele)
Czereśnie (bez pestki) 
Daktyle
Dynia
Endywia
Figa
Fasola (bardzo mało i rzadko)
Fiołek (kwiat)
Gruszka (owoc i gałązki)
Groszek (rzadko i nie za dużo)
Głóg
Gryka
Guawa
Granat (mało i rzadko)
Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)
Hibiskus (kwiat)
Indyk (gotowany bez przypraw)
Jabłko (owoc, liście, gąłazki)
Jedwabnik (rzadko i nie za dużo)
Jajko (ugotowane na twardo - rzadko i nie za dużo)
Jasnota (ziele)
Jagoda (leśna, acai, goji)
Jarmuż
Jęczmień
Jeżyna (owoc, liście)
Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)
Kłącze perzu
Kapusta chińska (mało i rzadko)
Kumkwat (mało i rzadko)
Kardi (nasiona)
Karczoch
Kłosy (jęczmienia, prosa, pszenicy, owsa)
Kocanka (kwiat)
Kora (wierzby, brzozy)
Krwawnik (ziele)
Kwiat lipy
Karambola (mało i rzadko)
Kantalupa 
Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)
Kasza jaglana/gryczana/manna (rzadko i nie za dużo)
Koper włoski
Kokos (można dać w łupinie, na której można ścierać siekacze)
Kalarepa
Kozieradka
Kukurydza (kolba, ziele)
Kurczak (gotowany bez przypraw)
Kiełki (brokuła, słonecznika, marchewki, fasoli mung, rukoli, soczewicy, rzodkiewki, lucerny, koniczyny, grochu, ciecierzycy)
Koperek   
Komosa ryżowa
Krewetka
Korzeń mniszka
Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)
Kiełże / Gammarus
Larwy much
Liczi
Leszczyna - gałązki
Liść jagody
Liść maliny
Liść truskawki
Liść porzeczki
Liść poziomki
Lucerna (rzadko i nie za dużo)
Marchew
Marakuja
Mango (rzadko i nie za dużo)
Mącznik młynarek (larwy)
Malina
Mozga (kłosy)
Morela (bez pestki)
Melon
Melisa
Mięta pieprzowa
Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)
Malwa (kwiat i ziele)
Morwa (owoc i ziele)
Nagietek (ziele i kwiat) 
Nektarynka (bez pestki)
Nasiona melona
Nasiona ogórka
Nasiona cukinii
Nasiona papryki
Nasiona anyżu
Nasiona bazylii
Nasiona maku
Nasiona traw
Nasiona konopii
Nasiona kopru
Nasiona marchwi
Nasiona nigru
Nasiona pietruszki
Nasiona rzepy
Nasiona rukoli
Nasiona sałaty
Nasiona kminku
Nasiona selera
Nasiona kapusty
Nasiona szpinaku
Ogórek
Orkisz
Ogórecznik
Orzechy (piniowe, nerkowca, migdały, ziemne, włoskie, laskowe, brazylijskie, makadamia, pekan, pistacje)
Owoc dzikiej róży
Otręby (owsiane, jęczmienne, pszenne, żytnie)
Ostropest plamisty
Płatki róży
Płatki gryczane
Pasternak
Płatki słonecznika
Płatki jaglane
Podbiał
Papryka (czerwona, zielona, żółta)
Patison
Porzeczka czerwona (rzadko i nie za dużo)
Poziomka (owoc i liście)
Pasternak
Patison
Pędy maliny bez kolcowej
Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)
Pomidor
Podagrycznik pospolity
Pokrzywa (tylko suszona)
Proso (różne rodzaje)
Rdest ptasi
Rumianek (kwiat)
Rukola
Rokitnik (owoc)
Rodzynki
Rokietta siewna
Ryż (niełuskany, preparowany ew. gotowany bez soli)
Rutwica
Rzodkiew (mało i rzadko)
Szałwia
Szparagi (mało i rzadko)
Sałata lodowa (mało, rzadko i z dobrego źródła)
Stokrotka 
Sorgo
Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)
Śliwka (bez pestki)
Seler naciowy
Siemię lniane
Słonecznik (nasiona, łodyga, płatki)
Śliwka (bez pestki)
Szpinak
Soja
Świerszcze
Stynka
Sezam
Tasznik
Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)
Topola Liście i gałązki
Truskawka (owoc, gałązki)
Trawa sudańska
Tymianek (mało i rzadko)
Winogrono bez pestek
Wiesiołek
Żurawina 
Żyto
Ziemniak (tylko gotowany, bardzo rzadko i mało)
 
 
KOSZATNICZKI
 

Zioła i warzywa świeże jak i szuszone / liofilizowane (pokrzywa koniecznie tylko suszona)

Aronia

Batat (rzadko i nie za dużo)

Brukselka (mało i rzadko)

Bazylia (rzadko i nie za dużo)

Brokuł (kwiaty i ziele)

Brzoza (gałązki i liść)

Babka lancetowata/ szerokolistna

Cukinia

Cykoria

Czarnuszka (kwiat i ziele)

Chaber bławatek (kwiat i ziele)

Dynia

Fiołek (kwiat)

Groszek (rzadko i nie za dużo)

Głóg

Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)

Hibiskus (kwiat)

Jasnota (ziele)

Jarmuż

Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)

Kłącze perzu

Kapusta chińska (mało i rzadko)

Kocanka (kwiat)

Kora (wierzby, brzozy)

Krwawnik (ziele)

Kwiat lipy

Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)

Koper włoski

Koperek

Korzeń mniszka

Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)

Leszczyna - gałązki

Liść jagody

Liść maliny

Liść jeżyn

Liść truskawki

Liść porzeczki

Liść poziomki

Lucerna (rzadko i nie za dużo)

Melon

Melisa

Mięta pieprzowa

Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)

Malwa (kwiat i ziele)

Morwa (owoc i ziele)

Nagietek (ziele i kwiat) 

Ogórek

Ogórecznik

Owoc dzikiej róży

Ostropest plamisty

Płatki róży

Płatki słonecznika

Podbiał

Papryka (czerwona, zielona, żółta)

Pasternak

Pędy maliny bez kolcowej

Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)

Pomidor

Podagrycznik pospolity

Pokrzywa (tylko suszona)

Rdest ptasi

Rumianek (kwiat)

Rukola

Rokitnik (owoc)

Rutwica

Szałwia

Szparagi (mało i rzadko)

Stokrotka 

Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)

Seler naciowy

Siemię lniane

Szpinak

Tasznik

Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)

Topola Liście i gałązki

Wiesiołek

 

SZYNSZYLE

 

Zioła i warzywa podajemy suszone 
świeże zioła można ewentualnie podać w sezonie w bardzo ograniczonych ilościach i nie za dużo
 
 
Brukselka (mało i rzadko)
Bazylia (rzadko i nie za dużo)
Brokuł (kwiaty i ziele)
Brzoza (gałązki i liść)
Babka lancetowata/ szerokolistna
Cukinia
Cykoria
Czarnuszka (kwiat i ziele)
Chaber bławatek (kwiat i ziele)
Dynia
Fiołek (kwiat)
Głóg
Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)
Hibiskus (kwiat)
Jasnota (ziele)
Jarmuż
Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)
Kłącze perzu
Kocanka (kwiat)
Kora (wierzby, brzozy)
Krwawnik (ziele)
Kwiat lipy
Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)
Koper włoski
Koperek
Korzeń mniszka
Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)
Leszczyna - gałązki
Liść jagody
Liść maliny
Liść jeżyn
Liść truskawki
Liść porzeczki
Liść poziomki
Lucerna (rzadko i nie za dużo)
Melisa
Mięta pieprzowa
Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)
Malwa (kwiat i ziele)
Morwa (owoc i ziele)
Nagietek (ziele i kwiat) 
Ogórecznik
Owoc dzikiej róży
Ostropest plamisty
Płatki róży
Płatki słonecznika
Podbiał
Pasternak
Pędy maliny bez kolcowej
Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)
Podagrycznik pospolity
Pokrzywa (tylko suszona)
Rdest ptasi
Rumianek (kwiat)
Rokitnik (owoc)
Rutwica
Szałwia
Stokrotka 
Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)
Seler naciowy
Szpinak
Tasznik
Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)
Topola Liście i gałązki
Wiesiołek
 
 
KAWIE DOMOWE
/ świnki morskie
 

Zioła, warzywa i owoce podajemy zarówno świeże jak i suszone / liofilizowane

(pokrzywa koniecznie suszona)

 
Arbuz (bez pestek)
Aronia
Ananas (mało i rzadko)
Agrest (owoc)
Batat (rzadko i nie za dużo)
Boćwina / botwinka (liście)
Brukselka (mało i rzadko)
Borówka (brusznica, amerykańska)
Banan
Boysenberry
Bazylia (rzadko i nie za dużo)
Brokuł (kwiaty i ziele)
Brzoskwinie (bez pestki)
Burak (korzeń i liść)
Brzoza (gałązki i liść)
Babka lancetowata/ szerokolistna
Cukinia
Cykoria
Czarnuszka (kwiat i ziele)
Chaber bławatek (kwiat i ziele)
Czereśnie (bez pestki) 
Dynia
Endywia
Figa
Fiołek (kwiat)
Gruszka (owoc i gałązki)
Groszek (rzadko i nie za dużo)
Głóg
Guawa
Granat (mało i rzadko)
Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)
Hibiskus (kwiat)
Jabłko (owoc, liście, gąłazki)
Jasnota (ziele)
Jagoda (leśna, acai, goji)
Jarmuż
Jeżyna (owoc, liście)
Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)
Kłącze perzu
Kapusta chińska (mało i rzadko)
Karczoch
Kłosy (jęczmienia, prosa, pszenicy, owsa)
Kocanka (kwiat)
Kora (wierzby, brzozy)
Krwawnik (ziele)
Kwiat lipy
Karambola (mało i rzadko)
Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)
Koper włoski
Kalarepa
Kukurydza (kolba, ziele)
Kiełki (brokuła, słonecznika, marchewki, fasoli mung, rukoli, soczewicy, rzodkiewki, lucerny, koniczyny, grochu, ciecierzycy)
Koperek
Korzeń mniszka
Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)
Liczi
Leszczyna - gałązki
Liść jagody
Liść maliny
Liść truskawki
Liść porzeczki
Liść poziomki
Lucerna (rzadko i nie za dużo)
Marchew
Marakuja
Malwa (kwiat i ziele)
Mango (rzadko i nie za dużo)
Malina
Morela (bez pestki)
Melon
Melisa
Mięta pieprzowa
Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)
Malwa (kwiat i ziele)
Morwa (owoc i ziele)
Nagietek (ziele i kwiat) 
Nektarynka (bez pestki)
Ogórek
Ogórecznik
Owoc dzikiej róży
Ostropest plamisty
Płatki róży
Pasternak
Płatki słonecznika
Podbiał
Papryka (czerwona, zielona, żółta)
Patison
Porzeczka czerwona (rzadko i nie za dużo)
Poziomka (owoc i liście)
Pasternak
Patison
Pędy maliny bez kolcowej
Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)
Pomidor
Podagrycznik pospolity
Pokrzywa (tylko suszona)
Rdest ptasi
Rumianek (kwiat)
Rukola
Rokitnik (owoc)
Rodzynki
Rokietta siewna
Rutwica
Rzodkiew (mało i rzadko)
Szałwia
Szparagi (mało i rzadko)
Sałata lodowa (mało, rzadko i z dobrego źródła)
Stokrotka 
Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)
Śliwka (bez pestki)
Seler naciowy
Siemię lniane
Śliwka (bez pestki)
Szpinak
Tasznik
Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)
Topola Liście i gałązki
Truskawka (owoc, gałązki)
Tymianek (mało i rzadko)
Winogrono bez pestek
Żurawina
 
 
KRÓLIKI
 
 

Zioła, warzywa i owoce podajemy zarówno świeże jak i suszone / liofilizowane

(pokrzywa koniecznie suszona)

 

Arbuz (bez pestek)
Aronia
Ananas (mało i rzadko)
Agrest (owoc)
Boćwina / botwinka (liście)
Brukselka (mało i rzadko)
Borówka (brusznica, amerykańska)
Banan
Boysenberry
Bazylia (rzadko i nie za dużo)
Brokuł (kwiaty i ziele)
Brzoskwinie (bez pestki)
Burak (korzeń i liść)
Brzoza (gałązki i liść)
Babka lancetowata/ szerokolistna
Cukinia
Cykoria
Czarnuszka (kwiat i ziele)
Chaber bławatek (kwiat i ziele)
Czereśnie (bez pestki) mało i rzadko
Dynia
Endywia
Figa
Fiołek (kwiat)
Gruszka (owoc i gałązki)
* Groszek (jeśli już to tylko w formie przetworzonej i bardzo rzadko)
Głóg
Guawa
Granat (mało i rzadko)
Gałązki (jabłoni, gruszy, brzozy, wierzby, lipy, leszczyny, buk, olchy, wikliny, topoli)
Hibiskus (kwiat)
Jabłko (owoc, liście, gąłazki)
Jasnota (ziele)
Jagoda (leśna, acai, goji)
Jarmuż
Jeżyna (owoc, liście)
Jeżówka purpurowa (ziele, łodyga)
Kłącze perzu
Kapusta chińska (mało i rzadko)
Karczoch
Kłosy (jęczmienia, prosa, pszenicy, owsa)
Kocanka (kwiat)
Kora (wierzby, brzozy)
Krwawnik (ziele)
Kwiat lipy
Karambola (mało i rzadko)
Kalafior (kwiaty i ziele - rzadko i nie za dużo)
Koper włoski
Kalarepa
Kukurydza ziele
Kiełki (brokuła, słonecznika, marchewki, fasoli mung, rukoli, soczewicy, rzodkiewki, lucerny, koniczyny, grochu, ciecierzycy)
Koperek
Korzeń mniszka
Koniczyna biała i czerwona (w okresie kwitnienia nie zbieramy białej)
Liczi
Leszczyna - gałązki
Liść jagody
Liść maliny
Liść truskawki
Liść porzeczki
Liść poziomki
Lucerna (rzadko i nie za dużo)
Marchew
Marakuja
Malwa (kwiat i ziele)
Mango (rzadko i nie za dużo)
Malina
Morela (bez pestki)
Melon
Melisa
Mięta pieprzowa
Mniszek lekarski (korzeń, łodyga, liść, kwiat)
Malwa (kwiat i ziele)
Morwa (owoc i ziele)
Nagietek (ziele i kwiat) 
Nektarynka (bez pestki)
Ogórek
Ogórecznik
Owoc dzikiej róży
Ostropest plamisty
Płatki róży
Pasternak
Płatki słonecznika
Podbiał
Papryka (czerwona, zielona, żółta)
Patison
Porzeczka czerwona (rzadko i nie za dużo)
Poziomka (owoc i liście)
Pasternak
Patison
Pędy maliny bez kolcowej
Pietruszka korzeń i natka ( natka - rzadko i nie za dużo)
Pomidor
Podagrycznik pospolity
Pokrzywa (tylko suszona)
Rdest ptasi
Rumianek (kwiat)
Rukola
Rokitnik (owoc)
Rodzynki
Rokietta siewna
Rutwica
Rzodkiew (mało i rzadko)
Szałwia
Szparagi (mało i rzadko)
Sałata lodowa (mało, rzadko i z dobrego źródła)
Stokrotka 
Skrzyp polny (rzadko i nie za dużo)
Śliwka (bez pestki)
Seler naciowy
Siemię lniane
Śliwka (bez pestki)
Szpinak
Tasznik
Topinambur (korzeń, łodyga, ziele)
Topola Liście i gałązki
Truskawka (owoc, gałązki)
Tymianek (mało i rzadko)
Winogrono bez pestek
Żurawina

 

* WARZYWA I OWOCE te same, które są jadalne dla powyższych gryzoni i królików nie są dla szynszyli i koszatniczek trujące, jednak należy je mocno ograniczyć i wybierać szczególnie te o niskim indeksie glikemicznyn (dla szynszyli najlepiej suszone/liofilizowane)

 
indeks glikemiczny
do 50 niski
powyżej 50 do 70 średni
powyżej 70 do 100 wysoki

 

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Produkt dnia
Trixie TABLICA NA PRZYSMAKI   śr. 20 cm
Trixie TABLICA NA PRZYSMAKI śr. 20 cm

26,00 zł

szt.
Beaphar - Nature Królik Junior 750g
Beaphar - Nature Królik Junior 750g

27,00 zł

szt.
VL Cuni Adult Complete 1,75kg KRÓLIK
VL Cuni Adult Complete 1,75kg KRÓLIK

50,00 zł

szt.
factoryherbs Gałązki wierzby 150g
factoryherbs Gałązki wierzby 150g

6,00 zł

Cena regularna: 10,26 zł

szt.
Tor przeszkód dla dużych gryzoni i królików
Tor przeszkód dla dużych gryzoni i królików

79,00 zł

Beaphar Nature królik  JUNIOR 1,250 kg
Beaphar Nature królik JUNIOR 1,250 kg

38,00 zł

szt.
HS paluszki konopne 40g
HS paluszki konopne 40g

15,45 zł

szt.
Factoryherbs Wakacje na wsi 1,5 kg
Factoryherbs Wakacje na wsi 1,5 kg

48,17 zł

Suszu - Sianko Suszanko 500g
Suszu - Sianko Suszanko 500g

18,00 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl